Gyakorlatfókuszú képzések és izgalmas nemzetközi lehetőségek várják azokat a hallgatókat, akik az ország vezető gazdaság- és társadalomtudományi egyetemére jelentkeznek a keresztféléves eljárásban meghirdetett mesterszakokra.

Az országban egyedül a Corvinuson érhető el a CEMS  üzleti képzés, amely jó ugródeszka a nemzetközi karrierhez. A Corvinuson ráadásul, más külföldi intézményekkel szemben, nem kell külön fizetni a CEMS programért. Mivel ez egy kettős diplomaprogram, a hallgató úgy végezheti el a mesterszakot, hogy közben a CEMS képzésén is részt vehet. A Corvinus CEMS képzésére az összes, keresztféléves eljárásban meghirdetett mesterszakról lehet jelentkezni:

  • Ellátásilánc-menedzsment (nappali tagozat, duális képzés, magyar nyelven)
  • Marketing (nappali tagozat, magyar nyelven)
  • Nemzetközi adózás (levelező tagozat, angol nyelven)
  • Pénzügy (nappali tagozat, magyar nyelven)
  • Számvitel (nappali tagozat, duális képzés, magyar nyelven)
  • Vállalkozásfejlesztés (nappali tagozat, magyar nyelven)
  • Vezetés és szervezés (nappali tagozat, magyar nyelven)

Aki a mesterképzés mellett szeretne a CEMS üzleti képzésén is részt venni, jelentkezését november 20-ig adhatja le. A jelentkezés módjáról és feltételiről, valamint a képzés felépítéséről itt lehet részeletesen olvasni.

De mi is pontosan a CEMS üzleti képzés és hogyan készíti fel a hallgatókat a nemzetközi karrierre? A CEMS két féléves, külföldi egyetemi félévet és szakmai gyakorlatot is tartalmazó képzés, amely Magyarországon csak a Corvinuson érhető el. A program idén a 13. helyet szerezte meg a Financial Times top menedzsment képzések rangsorán.

Akár hazai, akár nemzetközi karrieren gondolkodik valaki, a Corvinus-CEMS kettős diplomával garantált a gyors elhelyezkedés, a CEMS-közösség egykori hallgatói pedig egy életen át segítik egymást a karrierépítésben. A Corvinus CEMS programjára mindegyik fent felsorolt, keresztfélévben induló mesterképzésről lehet jelentkezni, így két év alatt két értékes diplomára is szert lehet tenni, tovább növelve ezzel a diploma értékét a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon.

A CEMS-képzéshez hasonló ugródeszkát jelenthetnek a nemzetközi karrierhez a Corvinus Double Degree programjai is. A Double Degree, azaz külföldi partneregyetemmel közös diplomát adó programok több szempontból is értékesek. Egyrészt azért, mert a program végén rögtön két diplomát szereznek a hallgatók, akár ugyanannyi idő alatt, mintha csak a Corvinus képzését végezték volna el, másrészt lehetőséget biztosítanak a külföldi tapasztalatszerzésre. Kettős diplomával sokkal könnyebben lehet nekivágni a nemzetközi karriernek.  Ezenkívül a hazai vállalatok is szívesen alkalmaznak olyan frissdiplomásokat, akik rendelkeznek külföldi tapasztalattal. Mesterképzésre felvett hallgatók az első tanévükben tudnak jelentkezni a Corvinus Double Degree képzéseire és jellemzően a második évet töltik külföldön.

Aki a Vezetés és szervezés mesterszakra való jelentkezésen gondolkodik, annak jó megerősítés lehet, hogy ezzel a mesterszakkal a Corvinus felkerült az ide Financial Times Masters in Management  nemzetközi rangsor  90. helyére. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a keresztfélévben is induló corvinusos mesterszak a világ száz legjobb menedzsment képzése közé tartozik.

A Financial Times felmérése szerint a Corvinuson Vezetés és szervezés mesterképzésen diplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 600.000 forint, amely a Diplomás Pályakövetési rendszer adatai szerint másfélszer magasabb az ugyanezt a mesterképzést más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél.

Plusz két év tanulással és corvinusos mesterdiplomával tehát garantáltan jobb helyzetből lehet indulni a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon is, érdemes tehát kihasználni a lehetőséget és november 15-ig beadni a jelentkezést.

A jelentkezés módjáról és feltételeiről itt olvashatsz részleteket.

 

Budapest

Küldjünk emailt, ha hasonló hirdetés kerül az oldalra?

Ne maradj le egy jó állásról!

Állásajánlatok - legnépszerűbb városok